IKEA introduceert ÅBÄCKEN: waterbesparend opzetstuk voor kraan

waterbesparend opzetstuk voor kraan

IKEA brengt het ergonomisch ontworpen kraanopzetstuk ÅBÄCKEN uit. Het opzetstuk maakt het mogelijk om te schakelen tussen het vernevelen of sproeien van water uit de kraan. Daarmee kan tot wel 95% kraanwater worden bespaard. Samen met Altered Company, een innovatieve Zweedse startup, ontwikkelde IKEA deze praktische en toegankelijke oplossing voor het verminderen van waterverbruik van huishoudens. Het opzetstuk past op alle IKEA kranen en andere reguliere kranen. ÅBÄCKEN is vanaf nu verkrijgbaar in alle IKEA winkels en op IKEA.nl.

Drinkwaterschaarste

Wereldwijd heeft een op de drie mensen geen toegang tot veilig drinkwater en zoet water wordt steeds schaarser. Ook in Nederland staat het drinkwateraanbod onder druk. Om het aanbod in de toekomst veilig te stellen, moet het waterverbruik drastisch omlaag. Om bij te dragen aan een duurzamer leven thuis, rust IKEA alle kranen en douchekoppen al uit met een beluchter die de waterdruk reguleert en zo de waterstroom vermindert. Met de toevoeging van een ÅBÄCKEN kraanopzetstuk – met name geschikt voor in de badkamer – wordt het waterverbruik verder teruggedrongen.

Tot 95 procent waterbesparing

Het zwarte opzetstuk kan op alle IKEA mengkranen en andere reguliere kranen worden gemonteerd. Het vermindert de waterstroom tot slechts 0,25 liter per minuut in nevelstand en tot 1,9 liter per minuut in sproeistand. Het opzetstuk bespaart tot 95 procent water wanneer het wordt verneveld en bespaart tot 66 procent water in de sproeistand, vergeleken met een kraan zonder ÅBÄCKEN met een gemiddelde waterstroom van 5,7 liter per minuut. Dankzij het ergonomische design kan makkelijk worden gewisseld tussen de twee standen.

Duurzamer leven thuis
IKEA wil een beter dagelijks bestaan realiseren voor zoveel mogelijk mensen, waarbij zo min mogelijk impact wordt gemaakt op het milieu. Als bekende grote retailer heeft IKEA de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een oplossing en duurzame consumptie te bevorderen. Met de introductie van de het ÅBÄCKEN kraanopzetstuk wil IKEA het voor consumenten makkelijker maken om water te besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *