De beste en nog meer Keukentrends 2021

Meer Keukentrends 2021

Meer Keukentrends 2021
Graniet, royaal, functioneel en flexibel

Meer Keukentrends 2021 Filigraan, royaal, functioneel en flexibel.
Donkere keukenfronten, meer hout, matte oppervlakken, interessante combinaties en nieuwe materialen – de nieuwste keukentrends zijn veelbelovend.

Toe aan een nieuwe keuken? Perfect getimed, want deze keukentrends voor 2021 smaken absoluut naar meer. Het zou ons niet verbazen als je, na het lezen van dit artikel, besluit voor een nieuwe keuken te gaan shoppen.

Meer Keukentrends 20219

Keukenmeubilair voor het hele appartement

De keuken wordt al lange tijd beschouwd als het nieuwe centrum van het leven en wordt vaak samen met de woon-eetkamer gepland. Keuken en woonruimte gaan samen in één ruimte, het keukengedeelte is harmonieus verbonden met de aangrenzende kamers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat keukenmeubels niet alleen hun weg vinden naar woon- en eetruimtes, maar ook naar gangen en badkamers. Dit maakt een harmonieus ontwerp van uw eigen vier muren mogelijk. Indien gewenst loopt de uniforme stijl als een rode draad door het hele woongedeelte. Dit wordt weerspiegeld in het brede aanbod van keuken- en badkamermeubilair van verschillende fabrikanten.

Daarnaast wordt de bijkeuken steeds meer in het middelpunt van de belangstelling geplaatst. In veel nieuwe gebouwen zonder kelder biedt het handige opslagruimte en ontlast het de open keukens. Keukenruimtes kunnen zo huiselijk en comfortabel worden gemaakt.

De bekende keukenfabrikant Nobilia heeft een breed scala aan meubels ontwikkeld voor de verschillende behoeften. Dankzij een breed scala aan kleurnuances en stijlen zijn er voor elke smaak mooie woonideeën.

Meer Keukentrends 202110
Meer Keukentrends 2021

Donkere keukenfronten op voorhand

Ondertussen zijn zwarte keukens een onmisbaar onderdeel van de keukenruimte geworden. Ze zijn elegant en leggen een nobel accent. Donkere fronten zijn de trend in 2021. De klassieke witte keuken is 2021 zwart, antraciet of grijs. De donkere keukenfronten worden vaak gecombineerd met houten fronten of lichte houten meubels. Vooral zichtbaar generfde en levendige houten fronten in een breed scala aan kleurnuances zijn erg populair. Deze leggen een aangenaam huiselijk en helder accent in de anders zo gedempte keuken. Om ervoor te zorgen dat vette of met bloem besmeurde vingers geen vervelende sporen achterlaten, zijn de nieuwe keukens meestal voorzien van een anti-vingerafdrukzegel.

Als een houten front belangrijk is, wordt het vaak gecombineerd met donkere, natuurlijke materialen zoals graniet of marmer, of met beton en roestvrij staal. Dit geeft de keukens een moderne uitstraling. Deze trend is vooral populair in minimalistisch vormgegeven keukens.

Meer Keukentrends 20215
Meer Keukentrends 2021

Keukens met Pasteltinten zijn in

De nieuwe donkere keukendesigns gaan gepaard met pasteltinten en aardse kleurnuances in het keukengedeelte. Of het nu gaat om een keukenfront of een muurschildering, de zachte, zachte en soms vrolijke kleuren zoals rood en roze tinten getint met zwart, saliegroen of chilirood verlichten de overdekte fronten en geven de keuken een moderne flair. De keukenkamers worden ook vaak gecombineerd met korrelig houten meubilair als kast- of plankelementen. Dit zorgt voor een moderne keukensfeer en tegelijkertijd voor een extra portie frisheid.

Meer Keukentrends 2021
Meer Keukentrends 2021

Mat in plaats van glanzend

Of het nu gaat om de voorkant van de keuken, het werkblad, de nis achterwand of de apparatuur op het werkblad – 2021 maakt een einde aan de schittering en glans. Matte kleuren vinden hun weg naar de keuken. De fabrikanten volgen deze trend, maar bieden nog steeds alternatieven.

Meer Keukentrends 20218
Meer Keukentrends 2021

Werkbladen

Werkbladen in de keuken, of ze nu van fineer, gelamineerd laminaat, graniet of echt hout zijn, zetten alleen al door hun profieldikte effectieve accenten. Dit behoort nu tot het verleden in Keukenwereld 2021. In het nieuwe keukenseizoen zijn de profielen van werkbladen, keukenkasten en zelfs lade-elementen filigraan en dun. Dit geeft de oppervlakken een elegante of gezellige industriële uitstraling, afhankelijk van de materiaaleigenschappen. Roestvrijstalen oppervlakken in het werkgebied in het bijzonder versterken de moderne industriële uitstraling.

Functionele oplossingen in de keuken

Praktisch, functioneel en individueel in combinatie met comfort – dat is wat de keukenfabrikant Keukenshuis 2021 zich ten doel heeft gesteld. Aan de ene kant biedt Keukenshuis nieuwe decors in beton terragrijs replica, donkere houtoptiek en matte gesatineerde glasoptiek in bijvoorbeeld Titiano. Deze nieuwe decors zijn ook beschikbaar voor meubilair in de woon- en badkamer. Aan de andere kant heeft Keukenshuis gekozen voor doorlopende fronten, waardoor de kastoppervlakken groter en moderner lijken.

Tegelijkertijd worden meubels flexibeler. Enerzijds kunnen nu kastelementen voor badkamers en gangen worden besteld met een geringe diepte – een groot voordeel voor kleine kamers en smalle gangen. Aan de andere kant zijn er diepere wand- en bovenkasten voor keukenruimtes met een zijdelingse diepte van 350 mm. Dit betekent dat pizza- en pastaborden nu genoeg ruimte hebben in het wandmeubelgedeelte! Extra hoge wandkasten zorgen voor extra opbergruimte.

Meer Keukentrends 2021
Meer Keukentrends 2021

Meer Keukentrends 2021

Daarnaast biedt Keukenshuis nu antibacteriële oppervlakken voor Xtra-werkbladen in 38 mm dikte, de zogenaamde microPLUS® -oppervlakken. Dit maakt het mogelijk om hygiënisch te werken in de keuken.

Meer flexibiliteit voor keukengebruikers is beschikbaar voor de werkhoogte. Naast de standaardhoogte kan ook een mini- of maxi-hoogte tot 86,4 cm worden gekozen, afhankelijk van de individuele wensen. Bovendien zijn er nu drie verschillende werkbladhoogtes en vier plinthoogtes beschikbaar, die een ergonomische en individuele vormgeving van de werkbladen in de keukenplanning mogelijk maken. Op verzoek kunnen de verschillende werkgebieden in de keuken op verschillende hoogtes worden ingericht, bijvoorbeeld rond de spoelbak lager dan rond de kookplaat.

De kracht van zwarte keukens

De keukentrends tonen een duidelijke verschuiving van wit naar zwart. Een zwarte keuken straalt luxe en klasse uit en is perfect combineerbaar met verschillende stijlen van interieur. In een zwarte keuken zijn niet enkel de kasten zwart, er is ook een overgang merkbaar naar zwarte toestellen. Vaak wordt gekozen voor het werkblad als eyecatcher. (Donker) marmer komt meer en meer voor. Ook keukenkranen en spoelbakken evolueren mee. In de toekomst is niet langer rvs overheersend, maar zien we steeds meer zwarte, gouden of koperen exemplaren. En als je dan toch een nieuwe kraan koopt, is het handig om een model te nemen dat ook onmiddellijk kokend of bruisend water voorziet.

Meer Keukentrends 2021
Meer Keukentrends 2021

Meer Keukentrends 2021 Hoge kasten

Hoge keukenkasten en een dun werkblad zorgen voor een strak en minimalistisch design. Nog een groot voordeel: met zo’n hoge kastenwand wordt elke vierkante centimeter van de ruimte benut. Zo ontstaat een lijnenspel en wordt de keuken een fraaie blikvanger. Dat lijnenspel versterk je met een fraaie tegelwand. Ook handig: keukenapparatuur, zoals de oven en de vaatwasser, krijgt er een plek op hoogte.

Meer Keukentrends 20216
Meer Keukentrends 2021

Meer Keukentrends 2021 Verlichting

Vaak een sluitpost, maar o zo belangrijk: de juiste verlichting. Maak een lichtplan met voldoende basis-, werk- en sfeerverlichting. Begin met een centraal lichtpunt dat de hele ruimte verlicht. Verlichting boven de kookplaat zorgt voor voldoende licht tijdens het koken zelf. Extra sfeer creëer je door een spotje te richten op een mooi voorwerp in de keuken. Armaturen die 360 graden kunnen draaien zijn dan handig. Een mooi voorbeeld van sfeerverlichting is de indirecte verlichting.

Meer Keukentrends 20212
Meer Keukentrends 2021

Het hart van het huis

Een keuken is allang niet meer alleen een plek waar je het eten bereidt. Het is het hart van het huis en tegenwoordig ook qua looks. Een keuken is een stijlvolle plek die past bij de rest van de woning. Als je een keuken laat ontwerpen, houd dus altijd de rest van je woning in je achterhoofd. Zo weet je zeker dat je een juiste keuze maakt.

Meer Keukentrends 2021
Meer Keukentrends 2021